School

UTC
B1 auditorium, Complexo Pedagógico II (UMinho)

B1 auditorium, Complexo Pedagógico II

UMinho

R. da Universidade 4710-057 Braga - Portugal
Nuno Castro (LIP, and University of Minho), Lorenzo Cazon (LIP), Rúben Conceição (LIP)
Description

Data Science School in (Astro)Particle Physics and Cosmology

www.lip.pt/data-science-2019

 

Docker images (and instructions) for the tutorials and data challenge: https://lip-computing.github.io/datascience2019

 

Gitter room to discuss the data challenge and share code: https://gitter.im/LIP_DataScience_2019/community?utm_source=share-link&utm_medium=link&utm_campaign=share-link

 

If you comment about the school in social media, we suggest to use #DataScienceBraga2019

 

School pictures will be compiled in https://www.flickr.com/photos/nfcastro/sets/72157677381002347

    • 09:00 10:30
      2nd class on statistics 1h 30m
      Speaker: Glen Cowan (RHUL)
    • 10:30 11:00
      Coffee-break
    • 11:00 12:30
      2nd class on machine learning 1h 30m
      Speaker: Tommaso Dorigo (INFN, Univ. Padova)
    • 12:30 14:00
      Lunch
    • 14:00 15:00
      Data Challenge tutorial 1h
      Speakers: Filip Morawski, Massimiliano Razzano, Roberto Corizzo
    • 15:00 16:30
      3rd class on machine learning 1h 30m
      Speaker: Tommaso Dorigo (INFN, Univ. Padova)
    • 16:30 16:50
      Coffee-break
    • 16:50 17:40
      Tutorial on Keras (part 1) 50m

      https://github.com/GilesStrong/LIP_DSS_Keras_Tutorial_2019

      Speaker: Giles Strong (LIP)
    • 18:00 19:00
      Public Session
      Convener: Glen Cowan
    • 09:00 10:30
      3rd class on statistics 1h 30m
      Speaker: Glen Cowan (RHUL)
    • 10:30 11:00
      Coffee-break
    • 11:00 11:30
      Tutorial on Keras (part 2) 30m

      https://github.com/GilesStrong/LIP_DSS_Keras_Tutorial_2019

      Speaker: Giles Strong (LIP)
    • 11:30 12:30
      Supervised work on the data challenge 1h
      Speakers: Filip Morawski, Massimiliano Razzano, Roberto Corizzo
    • 12:30 14:00
      Lunch
    • 14:00 16:00
      Supervised work on data challenge 2h
      Speakers: Filip Morawski, Massimiliano Razzano, Roberto Corizzo
    • 16:00 16:30
      Coffee-break
    • 16:30 18:00
      Students presentations on the results of the data challenge 1h 30m
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×